Turbo Tamiri Sonrası Montaj Kılavuzu
1 – Turboşarj motora montaj etmeden önce neden arızalandığı tespit edilmelidir. Eğer arıza giderilmeden montaj yapılırsa aynı arıza muhtemelen tekrar edecektir.
2 – Aracın hava filitresi daha daha önce ne zaman değiştirilmiş olursa olsun mutlaka orjinali ile yenilenmeli ve hava filitresi kutusu temizlenmelidir.
3 – Motor yağı ve yağ filitresi mutlaka değiştirlmelidir. eğer araca motor yapılıyorsa ve / veya tarafımızca özellikle belirtilmiş ise karter açılarak temizlenecektir.
4 – Bazı araçlarda karter içersinde yağ pompası için süzgeç bulunmaktadır. Bu parça her 100,000 km’de veya turboşarj onarımında yenisi ile değiştirilmelidir.Temizlenmesi yeterli olmayacaktır.
5 – Her turbo tamiri sonrası intercooler sökülerek içi benzin – yada tinerle temizlenmelidir ve kaçak kontrolu yapılmalıdır.
6 – Turbo montaj sırasında sıvı conta kullanılmamalıdır. Bu sorunun önüne geçmek için bizim gönderdiğimiz contaları takmanız yeterlidir.
7 – Turbonun yağ borusundan içeriye mil ve pervaneyi döndürmesi için bir miktar yağ koyulması gerekmektedir.
8 – Turbo montaj sırasında N75 —- Turbo Basınç Kontrol Valfi —- Turbo Selenoid valfi die isimleri bulunan bir parça mevcuttur araçla sürüşe çıkmadan önce bu parça kesinlikle kontrol edilmelidir.