Ömür Turbo
Arama:

1-  Turbo Tamirine Gelen Turbonun her bir parçansının temizlenmesi ve turbonun bakım incelenmesi için dağıtılır.

2-  Turbonun Dış Parçaları, eksoz salyangozlarının üzerindeki karbonlaşmış kurumların temizliği kumlama makinesi ile temizlenir. Turbo gövde, yağ kapak, turbo şaft, turbo kompressör pervanesi, turbo emme salyangozu ve diğer parçaları kimyasal temizleyiciler ile ve hassas kumlama makinesinde temizlenir.

3- Turbonun iç parçaları ( burç, sekman, ay yatağı, oring vs. ) ( turbo tamir takımı ) yeni ve orijinal olarak değiştirilir.

4-  Turbonun her bir parçası kontrol edilir, orijinal ölçü degerlerinde olmayanlar değiştirilir yada farklı uygulamalar ile standart çalışma prensiblerine getirilir. Her turbonun rotoru ( şaft ve emme pervanesi olarak ) dinamik balansı alınır. Ve katriç olarak toplanır.


5-  Her bir yüksek devirli turboların katriçleri MK3 ( Turbo Technics Balance Machine ) balans makinesi ile test edilir.


6-  Turbo Tamiri biten turboların son kontrolleri yapıldıktan sonra conta takımları, saplama takımları ve somun takımları verilerek paketlenir. 

7-  Yeni veya Turbo tamir edilmiş bir turboda bir miktar yukarı-aşağı YAĞ BOŞLUĞU bulunacaktır. Turboyu motora takmadan önce mutlaka yağdanlıkla turbonun içine yağ doldurunuz ve türbün kanatlarını elle çeviriniz. Boşluğun kalmadığını göreceksiniz!

8-  Yağ giriş ve çıkış contalarına kesinlikle SIVI CONTA SÜRMEYİNİZ!

9-  Hava emiş borularında ve hava filtresi kutusunda yabancı madde ( cıvata, somun, üstübü vb.) kalmamış olmasına ve manifoltun kaynaklı olmamasına dikkat ediniz!

10-  Eksoz manifoltunda yabancı madde ( cıvata, somun, vb.) kalmamış olmasına ve manifoltun kaynaklı olmamasına dikkat ediniz!

11-  Hava filtresini, yağ ve yağ filtresini mutlaka değiştiriniz!

12- İlk çalıştırma esnasında motorun stobunu çekerek marşa basınız ve yağ devrini tamamlayınız!

13-  Motor revizyonu yeni yapılmış ve ilk kez çalışacak olan motora TURBOYU takmadan önce bir müddet mutlaka TURBOSUZ olarak çalıştınız. Böylece yağ kanallarında kalmış olan revizyon çapaklarının turboya girmesini ve arıza yapmasını önlemiş olursunuz.

14-  Yağ giriş-çıkış borularının temiz ve tıkalı olmamasına dikkat ediniz!